>> Woorden reizen over de hele wereld. Vertalers zijn de chauffeurs <<

Anna Rusconi

Over mij

Ik ben Simone Köster en eigenaresse van Köster Vertaalservice Duits. Sinds 2017 ben ik werkzaam als freelance vertaler, waarbij ik teksten uit het Nederlands naar mijn moedertaal Duits vertaal.

 

Al sinds mijn schooltijd ben ik gefascineerd door het leren van vreemde talen. In 2003 ben ik voor de liefde naar Nederland verhuisd. Nog in datzelfde jaar heb ik mijn NT2 diploma behaald aan de Radboud Universiteit  en in 2004 ben ik als paramedicus op het UMC in Groningen gaan werken. 

 

Blijven leren is de belangrijkste drijfveer in mijn leven. Deze behoefte en mijn interesse in vreemde talen waren de aanleiding om de hbo-studie vertaler aan het Instituut voor Tolken en Vertalers (ITV) te Utrecht te volgen. Na het behalen van mijn Bachelor of Communication in 2017 ben ik als vertaalster aan de slag gegaan.

 

Daarnaast heb ik meer dan 30 jaar ervaring als audiologie specialist in de gehoorrevalidatie van volwassenen en kinderen. Op dit moment werk ik als paramedicus op het Audiologisch Centrum van het UMC in Groningen. Mijn medische kennis en mijn ruime ervaring in de gezondheidszorg pas ik toe bij het vertalen van medische teksten. 

CV

Wilt u meer weten over mij, mijn opleidingen en mijn werkervaring? Klikt u hier voor mijn CV.

Registraties en Lidmaatschappen

profielfoto

Simone Köster
Otto Cluivinglaan 11
9766 PB Eelderwolde

 

Tel.: +31 (0)6 – 5160 4534