>> Woorden reizen over de hele wereld. Vertalers zijn de chauffeurs <<

Anna Rusconi

Over mij

Ik ben Simone Köster en eigenaresse van Köster Vertaalservice Duits. Sinds 2017 ben ik werkzaam als freelance vertaler, waarbij ik teksten uit het Nederlands naar mijn moedertaal Duits vertaal.

 

Al sinds mijn schooltijd ben ik gefascineerd door het leren van vreemde talen. In 2003 ben ik voor de liefde naar Nederland verhuisd. Nog in datzelfde jaar heb ik mijn NT2 diploma behaald aan de Radboud Universiteit en ben ik in mijn oude beroep als  gehoorspecialist gaan werken.

 

Blijven leren is één van mijn belangrijkste drijfveren. De behoefte mijn taalvaardigheid in het Nederlands naar een hoger niveau te tillen was de aanleiding om de hbo-studie vertaler aan het Instituut voor Tolken en Vertalers (ITV) te Utrecht te volgen. Na het behalen van mijn Bachelor of Communication in 2017 heb ik mij bij de KvK als freelance vertaler ingeschreven.

 

De vertaalwerkzaamheden doe ik in deeltijd. Daarnaast werk ik als gehoorspecialist op een Audiologisch Centrum. Mijn ruime kennis als audiologie specialist in de gehoorrevalidatie van volwassenen en kinderen komt goed te pas bij het vertalen van medische teksten.  

CV

Wilt u meer weten over mij, mijn opleidingen en mijn werkervaring? Klikt u hier voor mijn CV.

Registraties en Lidmaatschappen

profielfoto

Simone Köster
Otto Cluivinglaan 11
9766 PB Eelderwolde

 

Tel.: +31 (0)6 – 5160 4534